Burn a candle


Over mijn nieuwe cd; Burn a candle


Mijn nieuwe plaat gaat er komen:

 

I'm fine thank you.

 

We beginnen met een singel en in het n ieuwe jaar volgt de rest op cd.

 

Groetjes,

 

Mike


Mijn nieuwe album; Burn a candle,  is een verzameling liedjes, die allemaal gaan over “ware liefde”.

De ziekte van mijn lieve vrouw, Christine, heeft onze wereld op zijn kop gezet. Een van de manieren om dit allemaal te verwerken was het maken van dit album.

Alle liedjes gaan over ons.

Dit is ons verhaal.

Op 13 april 2017 is Christine overleden.


INLEIDING


1.       The greatest magic of all:

Wij genieten erg intens van ieder moment dat we samen zijn met ons drieën; Christine, Kellen en ik.

In de periode dat ik dit album op nam, zijn we de serie gaan volgen; “Once up on a time”. Daar wordt regelmatig gesproken over “True love” en omdat dit toevallig het thema is van mijn liedjes, werd ik geïnspireerd door wat repelsteeltje zei: “true love is the greatest magic of all”.


VERHAAL


2.       Burn a candle:

Toen Christine geopereerd werd, riep ik mijn vrienden op Facebook op, om een kaarsje aan te steken.  Op de dag van de operatie was ik thuis,  gespannen. Maar toen ik alle berichten zag met foto’s van kaarsen die brandden, kreeg ik een overweldigend gevoel van vertrouwen en rust. Ik voelde mijn geest, als het ware, vol lopen met positieve energie. Dat moment vond ik zo bijzonder dat ik ben geloven dat positieve gedachtes bergen kunnen verzetten. Als dank voor al die mensen die ons hebben gesteund, door een kaarsje aan te steken, heb ik dit liedje geschreven en opgenomen. Dit is voor jullie!


3.       True love:

Dit is een liedje dat ik geschreven heb na mijn uitzending; KFOR1 in 1999. Het heeft mijn leven veranderd. Onder andere door het gemis van mijn grote liefde; Christine. Iedere dag heb ik haar iets geschreven. Een kaartje of een brief. Al deze brieven en kaarten vormen samen een soort dagboek van het gene wat mij bezig hield. Het ligt te wachten tot een moment dat ik het ooit uit ga brengen als boek.


4.       We have true love in our hearts:

Recentelijk geschreven. De woorden schoten mij echt helemaal vanzelf te binnen. Ik lag in bed en hoorde de wind buiten waaien. Buiten staat er een boom voor ons raam. In gedachte zag ik hem heen en weer schudden. De boom staat als symbool voor onze liefde. Geen storm kan zo hard waaien, dat deze boom omwaait. De boom staat voor de ware liefde, die wij in ons hart hebben.


5.       Hold me:

Net als nummer 3, geschreven na mijn uitzending. Het afscheid nemen van elkaar vond ik zo heftig, dat ik dit in dit lied heb verwoord.


6.       We are one:

Ik geloof dat alles is voorbestemd. Het stond al vast dat wij elkaar zouden treffen. We zijn voor elkaar geboren en we zullen altijd samen zijn. In dit leven en het volgend. Ik ben zelf in 1963 geboren in de strenge winter en Christine in 1966 in een natte zomer.


7.       Rollerskates:

In 1995 kwamen wij elkaar tegen op het werk. Tijdens de pauzes gingen wij wel eens skeeleren. Heel romantisch hand in hand. Daar gaat dit liedje over.


8.       Bye bye choo choo:

Dit is eigenlijk het enige sombere liedje op dit album. Het gaat over de momenten dat ik bang ben om mijn grote liefde te verliezen. Ook al weet ik dat het maar tijdelijk zal zijn. Samen stappen we op de trein, die langzaam naar ons einde rijdt. Ooit zal deze trein een station passeren, waar ik uit moet stappen. Heel verdrietig.


9.       Bluesy London night:

In 1997 gingen wij een week naar London. Op 2e kerstdag kwamen we aan. Er reden geen treinen naar London stad. Uiteindelijk vonden we een bus, die wel reed. Een echte Londonse taxi bracht ons naar het knusse hotel. Het was een prachtige week. Iedere dag wandelden we ergens heen, om vervolgens met de metro weer naar het hotel terug te gaan.

’s avonds liepen we naar een dichtbij gelegen pub. Daar ontmoetten we iedere avond weer andere mensen, waar we mee in gesprek kwamen. De bar bediendes raakten ook al snel aan ons gewend. Ik hield het iedere avond bij pints en Christine dronk afwisselend cola Bacardi en eggnog, een soort van dunne drinkbare advocaat. Ik vond het eigenlijk ook best lekker, maar bestelde het toch maar niet voor mijzelf, daar het een typisch vrouwendrankje is in Engeland.


VROLIJK EINDE


10.      Let’s make this day a special one:

Dit is al een oud liedje, maar de tekst past precies in het geheel.

Ik heb het toen geschreven met ware liefde in mijn gedachte, maar ik had de ware liefde toen nog niet gevonden.